Чувството на тъга  по време на коледните празници не е

...
Чувството на тъга  по време на коледните празници не е
Коментари Харесай

Как да се справим с тъгата и меланхолията по време на коледните празници

Чувството на тъга  по време на коледните празници не е извънредно, защото това време на годината може да провокира разнообразни страсти и да подсети за минали прекарвания. Ето някои оферти за справяне с тъгата по Коледа:

Признайте и приемете възприятията си: Не чувствайте виновност и си дайте позволение да изпитвате всевъзможни страсти. Позволете си да скърбите и си дайте време да обработите загуби или сложни обстановки.

Обърнете се към близки : Споделете възприятията си с близки другари или членове на фамилията, които могат да ви предложат поддръжка и съпричастност. Говоренето за страстите ви може да помогне за облекчение на тъгата и да ви даде чувство за връзка.

Планирайте действия, които ви носят наслада: Участвайте в действия, които ви харесват или намирате за разтуха. Това може да включва гледане на филми, четене на книги, слушане на музика или присъединяване в креативен занимания. Правенето на неща, които ви вършат щастливи, може да ви помогне да измененията фокуса си и да подобрите настроението си.

Помагайте на другите: Доброволчеството или осъществяването на положителни каузи може да ви даде чувство за цел и задоволство. Обърнете се към локални благотворителни организации или организации, с цел да видите по какъв начин можете да допринесете за техните дела по време на празничния сезон. Помагането на другите постоянно може да донесе наслада и вероятност в личния ви живот.

Създайте нови обичаи или променете съществуващите : Ако избрани обичаи или действия провокират горест, помислете за основаване на нови ритуали или модифициране на съществуващи, с цел да дават отговор по-добре на настоящото ви прочувствено положение. Експериментирайте с нови способи за празнуване и намерете действия, които са в сходство с това по какъв начин се чувствате.

Погрижете се за себе си : Дайте приоритет на грижата за себе си през това време. Участвайте в действия, които предизвикват релаксацията, като упражняване на медитация или йога, разходки измежду природата или дълга, топла вана. Освен това се уверете, че спите задоволително, храните се здравословно и поддържате уравновесена рутина.

Потърсете професионална помощ, в случай че е належащо : Ако тъгата ви стане непреодолима или стартира да визира всекидневието ви, обмислете да се свържете с експерт по психологично здраве. Те могат да предложат насоки, поддръжка и тактики, с цел да ви оказват помощ да се ориентирате в този сложен миг.

Не забравяйте, че всеки претърпява празниците по друг метод и е значимо да си позволите да чувствате и обработвате страстите си по собствен личен метод без да изпитвате виновност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР